Premium

Medisch staflid - Gastro-entérologie

Etablissement/Institution:University Hospital Leuven, Belgique, Leuven

Discipline: Gastro-entérologie

Type d'emploi:Temps-plein

Date de publication:2023-05-08

Personne à contacter:Si vous souhaitez poser votre candidature à ce poste, merci de préciser que vous avez consulté l’offre sur LeJobMedical

Medisch staflid – MaagDarm- en Leverziekten

Situering

De cluster hepatologie vormt een onderdeel van de dienst MaagDarm- en Leverziekten met een uitgebreide expertise in het veld van hepatologie en pancreatico-biliaire pathologie (HPB). Het is een dynamische cluster waar kwaliteitsvolle medische zorg hand in hand gaat met innoverend klinisch onderzoek en uitdagende academische opdrachten.

Onze dienst is actief in verschillende toonaangevende zorgpaden die elkaar overlappen en ondersteunen om hoogwaardige zorg te kunnen leveren die alle facetten van HPB-aandoeningen omvatten. Zo is er binnen de cluster een brede, overkoepelende visie aanwezig. Daar bovenop komt een sterk academische verdieping binnen de verschillende zorgpaden, zoals cirrose en complicaties, levertransplantatie en HPB-endoscopie. Hierdoor is de cluster hepatologie zowel nationaal als internationaal toonaangevend.

Om deze kwalitatief hoogwaardige zorg te garanderen werken we met een dedicated HPB-afdeling, HPB-specifieke raadplegingen, een hepatologie dagzaal en gespecialiseerde verpleegkundigen. Door de intrinsieke complexiteit van de pathologie die door de zorggroep in beheer wordt genomen en de gedrevenheid om op hoog niveau zorgkwaliteit te blijven garanderen, heeft de cluster historisch een uitgebreide en sterk gewortelde multidisciplinaire samenwerking binnen UZ Leuven. Daarnaast heeft de cluster hepatologie een lange traditie om klinisch relevant, translationeel onderzoek te verrichten. Er is een sterke verwevenheid met internationale consortia waardoor innovatie en onderzoek mogelijk zijn.

Wat je functie inhoudt

  • U participeert samen met de andere hepatologen in de klinische taken; supervisie van de afdeling, dagzaal en raadplegingen.
  • U hebt interesse om zich primair te verdiepen in hepatologie en levertransplantatie. Bijkomende interesse in pancreaticobiliaire aandoeningen, inclusief ERCP en echo-endoscopie, strekt tot de aanbeveling. Verder bent u bereid zich actief in te zetten voor de verdere ondersteuning en ontwikkeling van de diverse hepatologische en pancreatico-biliaire zorgprogramma’s in de UZ Leuven.
  • U bent dynamisch en heeft interesse in wetenschappelijk onderzoek, onderwijs en klinische opleiding en bewaakt een billijk evenwicht tussen deze verschillende opdrachten. U streeft naar kwaliteitsvolle zorg en innovatie binnen uw vakgebied.

Wat wij vragen

  • U behaalde een in België/Europese Unie erkend diploma als arts en specialist in de gastro-enterologie. U heeft reeds een graad van Doctor in de Biomedische wetenschappen (PhD) of de ambitie om dit te behalen. U beschikt over de nodige wetenschappelijke kennis en klinische ervaring in hepatologie/HPB in al zijn diverse aspecten.
  • U bezit voldoende managementcapaciteiten voor het aansturen en inspireren van medewerkers. U beschikt over vlotte communicatievaardigheden met collega zorgverleners met oog voor optimale multidisciplinaire samenwerking.
  • U streeft naar een efficiënte samenwerking met andere klinische diensten, de eerstelijnszorgverleners en met het externe samenwerkende netwerk van maag- darm- en leverspecialisten in andere medische centra.

Wat wij bieden

Een boeiende, innovatieve, universitaire hepato-pancreatico-biliaire afdeling met continue uitdagingen en met een leidende nationale en internationale rol.

Een degelijk personeels-statuut met talrijke extralegale voordelen.

Interesse?

Stuur uw sollicitatiebrief met curriculum vitae tegen uiterlijk 30 juni 2023 per mail naar UZ Leuven, t.a.v. de hoofdarts prof. dr. Gert Van Assche, gert.vanassche@uzleuven.be en t.a.v. prof. dr. Jan Tack, diensthoofd Maag-, darm- en leverziekten, jan.tack@uzleuven.be.

Voor meer informatie over deze vacature kan u contact opnemen met prof. dr. Jan Tack via mail of via tel nr secretariaat 016/34 42 25.

Personne de contact: Si vous souhaitez poser votre candidature à ce poste, merci de préciser que vous avez consulté l’offre sur LeJobMedical

Dernières offres consultées: